Waar moet een goede werkplek aan voldoen?

Een goede werkplek…aan welke criteria moet deze voldoen?

Voor iedereen is dit anders, op de basiseisen na.
Arbo-technisch moet het voor elkaar zijn, er moet voldoende ruimte zijn om je spullen kwijt te kunnen, om mensen te ontvangen en er moet voldoende licht zijn.

Nu kan je een kantoor aan huis beginnen, op zolder, of in de garage, lekker dichtbij, makkelijk en voor je gevoel weinig kosten, want je hoeft geen kantoorruimte te huren. Maar is dit wel zo ideaal? Zeker als je een zzp-er bent. Je heb je vaste kosten, eenmalige kosten om je kantoor in te richten en je heb geen directe aanspraak. De klanten weten je thuis te vinden en komen te pas en te onpas bij je langs.

geld

 

Tegenwoordig heeft de zzp-er een hele andere denkwijze. De zzp-er gaat nog meer naar buiten! Mensen ontmoeten, ideeën op doen, bijeenkomsten bezoeken, etc. Er moet genetwerkt worden!

Flexplekken

Men wil geen vaste werkplek meer, maar een tijdelijke plek, of misschien wel werken in een ruimte, die gedeeld wordt met andere zzp-ers. De zogenoemde flexplekken. De reizende zzp-er huurt tijdelijk een werkplek, ontmoet nieuwe mensen door het land of in de stad en er komen interessante nieuwe ideeën boven met wellicht mooie opdrachten. Wie weet ontmoet je mensen waarmee je kan gaan samen werken.

Je bent een webdesigner, maar je bent niet zo goed in teksten schrijven? Wie weet ontmoet je deze mensen tijdens je bezoeken aan een flexplekruimte. Je houdt de kosten laag en het was weer een mooie interessante dag.
Maar wat vind die zzp-er belangrijk aan een werkplek? Vooral de plek is belangrijk, dicht bij het station en bij het centrum. Zeker in een grote stad waar het moeilijk of duur parkeren is. En het pand moet een beetje ‘leven’. Genoeg mensen waar je mee kan praten, spuien en brainstormen.

Maar wat is een goede werkplek als je niet in de grote stad woont? Wellicht dicht bij de snelweg?
Of geven de extra faciliteiten van het pand de doorslag? Is dit betaald, of zit het bij de prijs in? Kan ik mijn klanten even in een aparte ruimte privé spreken? Allemaal overwegingen en wat de doorslag kan geven om de juiste werkplek te vinden.

Vergaderruimte

Er zijn ook bedrijven die een mooi kantoor hebben, maar niet de ruimte hebben om een professionele presentatie te geven. Ook deze ruimtes kan je tegenwoordig in overvloed huren.
Maar waarom kies je nu voor die ene vergaderruimte, uit het enorm grote aanbod. Geeft de prijs de doorslag? Of is het de grootte?

vergadering

Uit onderzoek is gebleken dat een werkplek met leuke collega’s en een compleet ingerichte ruimte (eigen bureau, stoel, kast, en wifi), met een goede regeling van pasjes om gebruik te maken van je werkplek, van belang is.

Huureenruimte.nu

Huureenruimte.nu heeft, naast de vaste kantoorruimtes die verhuurt zijn, ruimtes ingericht om zo veel mogelijk te voldoen aan deze eisen. Er zijn werkplekken ingericht die vanaf 100 euro in de maand beschikbaar zijn, incl. eigen bureau, stoel, kast (met slot), wifi, gezamenlijke printer en gratis gebruik van een spreekkamer waar de koffie klaar staat. 

Bent u nieuwsgierig en wilt u eens een kijkje komen nemen? Aarzel niet en neem contact op met info@huureenruimte.nu of bel even met Karin Koning: 06-53579914

 

Please follow and like us:

One thought on “Waar moet een goede werkplek aan voldoen?

  1. Handige punten huureenruimte, groot voordeel aan flexplekken is het opbouwen van netwerken, door vele bedrijven die in 1 gebouw zijn gevestigd.

Geef een reactie