Even voorstellen: I&M Technology

Even voorstellen: I&M Technology

Mijn naam is Max Broekhoff en ik heb mijn bedrijf I&M Technology op nummer 7-19.

I&M Technology is sinds 2002 importeur van lakmachines. Wat moet je je daar bij voorstellen?

Als je in huis of ook buiten eens goed om je heen kijkt, dan zie je heel veel houten voorwerpen die gelakt of geverfd zijn.  Denk aan meubels, keukens, badkamer, parket, ramen, deuren en nog heel veel meer. Vaak als bescherming of verfraaiing of andere redenen.

Het verven of lakken daarvan kan met de hand gedaan worden maar als je een industriële fabrikant bent, dan kun je dit ge-automatiseerd doen.

Een gangbare manier van een verf- of lakproces is om te schuren, te lakken en te drogen en eventueel het proces te herhalen voor meerder laklagen.

Juist die machines om te schuren, te lakken en te drogen verkoop ik.  Schuurmachines van 1,3m breed waar je een deur of een heel tafelblad doorheen stuurt. Dat geldt ook voor spuitautomaten op 1,3m breed waar allerlei onderdelen in doorloop met lak of verf gespoten worden. Na het schuren en lakken worden de onderdelen in droogtunnels met warme lucht en infrarood en UV lampen gedroogd.

 

Zo kunnen keukendeuren en tafelbladen worden geschuurd, gelakt en gedroogd in ca. 15 minuten.

 

Het is niet iets waar je op feestjes mee “scoort” maar de houtindustrie is een grote industrie en door gebrek aan goed personeel, Covid uitval en economische factoren is er een grote behoefte om te investeren in automatisatie.

 

Andere toepassingen zijn het spuiten met spuitrobots, het oliën, beitsen en lakken van parketdelen met zgn. walsmachines of het Robotspuiten van complete ramen en kozijnen zoals dat bij de buren van Timmerfabriek Doornenbal gebeurt.

Als je het leuk vindt, kijk dan eens op: www.imtechnology.nl of www.lakmeister.eu